Receptpärmen


1-minuts-brownie

Skrivet av Patrik den .

Ibland är man sugen på något gott, men inte har tid att göra något avancerat. När jag får denna känsla är det oftast något chokladigt jag blir sugen på. Vår vanliga brownie är fantastisk god, men tar ju flera timmar att göra, vilket man inte har tid med när man sitter hemma på hemmakontoret och jobbar. Kung Markatta twittrade för ett tag sedan ut ett recept på En-minuts-brownie som flera gånger har räddat mig från att gå över till vårt lokala konditori och köpa något.

Denna 1-minuts-brownie är långt ifrån lika god som vår vanliga brownie, men den är god! Jag vill också tro att den är lite mindre onyttig än konditoribitar...

Blandad smet

![Blandad smet](/images/en-minuts-brownie-3.jpg)

När jag gjorde detta receptet för andra gången så tyckte jag att smeten kändes alldeles för lös innan jag hade i vatten. Då tänkte jag att jag vill ju inte göra den ännu lösare så jag struntar i vattnet. Hur länge jag än körde den i micron så blev det inte klart. Redo att ge upp tänkte jag "Äsch, jag häller i lite vatten, det lär ju inte göra nån skillnad, men tänk om?". Så fort jag hällde i vattnet märkte jag att hela konsistensen förändrades. 20 sekunder till i micron och den var klar. Nån gång ska jag lära mig vetenskapen som ger denna effekt. Tills dess är min slutsats att vatten är magiskt.

Färdig brownie

Ingredienser

För en liten form

  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk kakao
  • En nypa vaniljpulver
  • 1 msk vatten
  • Nånting att ha i, t ex kakaonibs eller nötter

Om du inte har vaniljpulver kan detta och sockret ersättas med en matsked vaniljsocker enligt orginalreceptet. Detta har jag dock inte provat själv.

Gör så här

Lägg kokosoljan i en en-portions-form. Smält kokosoljan i mikron i 30s. Blanda i resterande ingredienser. Kör i micron i 30s till.

Kung Markatta rekommenderar grädde och hallon till. I de flesta fallen jag har gjort denna så har jag haft ett akut behov av något gott och därmed inte haft ork eller tid att vispa grädde. Den smakar alltså jättegott bara som den är.

Den fungerar också bra att använda smör istället för kokosolja.