Receptpärmen


Asiatisk vattenmelonsallad

Skrivet av Linda den .

Gott som tillbehör. Ett bevis på att en sallad inte behöver innehålla så många olika grönsaker för att bli lyckad och god. Vattenmelon är också perfekt att ha som tillbehör till mat.

Ingredienser

  • 0,5 vattenmelon
  • 1 knippe rädisor
  • 1 msk sesamfrön
  • 0,5 kruka mynta

Dressing

  • 1 liten vitlöksklyfta
  • ca 5 cm färsk ingefära
  • 1 chili
  • 1 msk sesamolja
  • saften av 2 lime

Gör så här

Skär vattenmelonen i små bitar, ca 1 cm stora. Skölj, ansa och skiva rädisorna.

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. De är klara när de doftar gott och fått en gyllenbrun färg.

Dressing

Finriv vitlök och ingefära. Finhacka chili. Lägg det, tillsammans med resten av ingredienserna, i en bunke. Blanda ordentligt.

Inför servering

Skiva myntan. Blanda vattenmelon och rädisor i en skål. Häll över dressingen och myntan. Blanda. Dekorera med sesamfröna och några myntablad.

Servera!