Receptpärmen


Grönsaksstroganoff

Skrivet av Linda den .

Ibland blir jag sugen på korvstroganoff. Men korv är ju inte så gott så jag har hittat på en variant med grönsaker och tofu istället. Men det går lika snabbt som en vanlig stroganoff att slänga ihop!

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 zucchini
  • 2 morötter
  • 1 burk majs
  • 1 paket tofu
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • persilja
  • salt, peppar
  • olja eller smör att steka i

Gör så här

Skölj, ansa och skär purjolök och zucchini i bitar. Låt en stekpanna med olja i bli varm och stek lök och zucchini på svag värme.

Skala och riv morötterna.

Häll bort vattnet från majsen. Torka av tofun med hushållspapper och skär den i kuber.

När zucchinin och löken mjuknat tillsätter du tofu och morötter och låter det steka med ett par minuter. Häll på grädde och tomatpuré och låt koka en stund (om du kokar pasta så låter du såsen koka tills det bara är nån minut kvar på pastan). Tillsätt creme fraiche, majs och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

Tips!

Om du inte gillar tofu kan du prova någon av alla sojakorvsvarianter som finns. De passar också bra att ha i denna!