Receptpärmen


Lennarts kavring

Skrivet av Linda den .

Lättbakat bröd som är en klassiker på vårt julbord och till midsommar. Blir ett mörkt ganska sött gott bröd.

https://d33wubrfki0l68.cloudfront.net/f63b47ffde3e9180d6500981f728e45019f33b8b/30c97/posts/lennarts-kavring/kavring.jpg

Ingredienser

  • 7,5 dl rågsikt
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl havregurt och 0,4 msk vitvinsvinäger (eller 4 dl filmjölk)
  • 1 dl sirap (ljus eller mörk)

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. Smöra och mjöla en avlång sockerkaksform.

Rör ihop allt i en bunke. Häll smeten i formen.

Grädda mitt i ugnen i 45 minuter, täck med aluminiumfolie och grädda i 45 minuter till.

Vänd formen upp och ner så att brödet kommer ut och vira in i en kökshandduk.