Receptpärmen


Pasta med citronstekt sparris och ostsås

Skrivet av Linda den .

En riktigt enkel och god middag som passar allra bästa att laga i början av sommaren.

Ingredienser

  • 2 portioner pasta, t ex tagliatelle
  • 1 näve solroskärnor

Sås

  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 125 g färskost med örter och vitlök (t.ex. Cantadou)
  • salt & peppar

Sparris

  • 1 knippe grön sparris
  • 25 g smör
  • 1 msk pressad citron
  • rivet skal av 1/2 citron
  • lite salt

Gör så här

Koka pastan. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna (ingen olja behövs!).

Såsen

Värm grädden på medelvärme i en kastrull. Lägg i osten och låt den smälta ner. Smaka av med salt och peppar.

Sparrisen

Skölj och ansa sparrisen. Blanda smöret med citronsaft och -skal, samt salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna (går bra att använda samma som till solroskärnorna) och stek sparrisen till önskad mjukhet i smöret.

Servera pastan med såsen och sparrisen. Toppa med solroskärnor.