Receptpärmen


The ultimate brownie

Skrivet av Linda den .

Den här brownien är jättegod. Den har en fyllig chokladsmak och perfekt konsistens. Den ska gärna stå en stund innan man äter den och är egentligen godast dagen efter, men det är sällan jag kan hålla mig så länge.

En rund form med ca 23 cm i diameter blir lagom till en sats.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3,5 dl socker
  • 0,5 matsked vaniljsocker
  • 2 dl mjöl
  • 0,5 tesked salt
  • 100 g hasselnötter, mandlar eller valnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker i ca 10 min.

Smält smör och choklad i en kastrull.

Tillsätt chokladsmeten, mjöl och salt till bunken med ägg och socker. Blanda bara tills det är precis blandat. Blanda i nötter. Häll i formen.

Grädda i 30-40 minuter. Låt kallna (Om du kan hålla dig...).

Ät som den är eller servera med vispad grädde och hallon.