Receptpärmen


Västerbottenpaj utan ägg

Skrivet av Linda den .

En paj som passar utmärkt att göra utan ägg. Gott till mycket.

https://d33wubrfki0l68.cloudfront.net/0f2f00bd6caf699658f4aaa76206adcbabfa6920/18364/posts/vasterbottenpaj-utan-agg/vasterbottenpaj.jpg

Här serverad med tångkaviar.

Ingredienser

Pajdeg

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 200 g riven västerbottensost
  • 2 dl creme fraiche
  • 200 g cream cheese
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Blanda ihop smör och vetemjöl. När det är blandat och börjar likna en deg tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Ställ i kylskåpet i minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 200°C.

Ta ut pajformen med degen i och klä kanterna med aluminiumfolie. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter.

Riv västerbottenosten.

Blanda ihop creme fraiche, cream cheese och västerbottenost. Krydda med salt och svartpeppar.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.