Receptpärmen


Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

Skrivet av Linda den .

En helt fantastiskt vacker dessert som är jättegod. Den imponerar garanterat på gästerna och kan göras nån dag i förväg eftersom den ska frysas.

https://d33wubrfki0l68.cloudfront.net/7a0590892717709fe95fb031846237d1a2775c1f/d163b/images/vit-chokladmousse-tarta-1.jpg

Ingredienser för 8 bitar

  • 300 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 2 äggulor
  • 2 msk citruslikör, t ex cointreau
  • 2-3 passionsfrukter

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.

Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna och skär loss den från formen.

Diska och torka formen och lägg ner kakan igen.

Vispa grädden.

Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. OBS: Rör inte förrän all choklad är smält. Det går bra att peta lite på den, men om man rör så förstörs chokladen och då smälter den aldrig igen.

Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och sist grädden.

Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim.

Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll det över tårtan. Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.

https://d33wubrfki0l68.cloudfront.net/8791a63d19866f03a05a5506eaacb0a0770f78c6/bf1c9/images/vit-chokladmousse-tarta-2.jpg